В Україні арештували активи 11 компаній, власниками яких є газпром, роснєфть і росатом

В Україні арештували активи 11 компаній, власниками яких є газпром, роснєфть і росатом

Укрінформ
В Україні наклали арешт на корпоративні права та нерухоме майно 11 підприємств, кінцевими бенефіціарами яких є російські державні корпорації «роснефть», «росатом» та «газпром».

Про це повідомляє СБУ у Телеграмі, передає Укрінформ.

Встановлено, що частина прибутку цих підприємств йшла на підготовку та ведення агресивної війни рф проти України, а також на фінансування діяльності диверсійно-розвідувальних груп.

Орієнтовна сукупна вартість арештованих судом корпоративних прав перевищує 2,1 млрд гривень. Також накладено арешт на 46 об’єктів нерухомого майна, що є у їхній власності, поінформували в СБУ.

Зазначається, що завдяки своєчасному арешту цих активів вдалося заблокувати спроби фактичних власників «переписати» їх на підставних осіб, щоб зберегти контроль над ними.

Читайте також: В Україні арештували російські активи ще на 4,6 мільярда

СБУ продовжує досліджувати всі обставини діяльності цих підприємств у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 113 (диверсія) та ч. 1 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Тривають комплексні заходи щодо вилучення заблокованих активів на користь України.

Як повідомлялося, раніше Харкові арештували майно 13 підконтрольних рф підприємств, їхні активи оцінюються в 40 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-