Українські аграрії намолотили перший мільйон тонн зерна

Українські аграрії намолотили перший мільйон тонн зерна

Укрінформ
В Україні аграрії розпочали збирання ранніх зернових та зернобобових культур практично у всіх областях країни і вже намолотили 1,1 млн тонн зерна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Практично у всіх областях аграрії розпочали збирання ранніх зернових та зернобобових культур, яке проведено на площі 417,3 тис. га (3%) при врожайності 26,3 ц/га, намолочено 1,1 млн тонн зерна нового врожаю», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що обмолочено 254,3 тис. га озимого ячменю – намолочено 717,8 тис. тонн; озимої пшениці обмолочено 147,9 тис. га – намолочено 355,8 тис. тонн; гороху обмолочено 15,1 тис. га – намолочено 24,6 тис. тонн.

У міністерстві додали, що сільгосптоваровиробники у восьми регіонах також розпочали збирання озимого ріпаку, який обмолочено на площі 43,5 тис. га; намолочено 67,3 тис. тонн насіння.

Читайте також: Блінкен - делегації рф: Україна не ваша країна, і її зерно теж не ваше

Як повідомлялось, українські аграрії у 2022 році, попри всі обставини посівної та воєнного часу, планують зібрати від 50 млн тонн зернових.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) розпочала новий проєкт на суму 17 млн доларів, щоб допомогти українським фермерам зберегти очікуваний у липні-серпні урожай та забезпечити експорт найважливіших сільськогосподарських товарів на міжнародні ринки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-