Шантаж Європи: росія використовує сьому частину потужностей транзиту газу

Шантаж Європи: росія використовує сьому частину потужностей транзиту газу

Укрінформ
За допомогою зменшення транзиту газу до Європи росія намагається навіяти страх і викликати паніку перед новим опалювальним сезоном, аби змусити цивілізований світ домовлятися з нею.

Як передає Укрінформ, про це зазначає Оператор ГТС України (ОГТСУ) в Телеграмі.

Зазначається, що російська федерація може транспортувати в Європу значно більші обсяги газу через альтернативні маршрути. І, таким чином, повністю замістити поставки через «Північний Потік-1», що наразі працює на 40% потужності.

Натомість «Газпром» продовжує використовувати лише 1/7 від можливого обсягу, що становить 334 млн куб. м добового транзиту. І не використовує заброньовані та оплачені згідно з контрактом потужності української ГТС.

«Паніка, страх, хаос і відсутність консолідованої позиції – мета кремля досягти в Європі саме таких настроїв перед опалювальним сезоном. Аби зрештою змусити цивілізований світ домовлятися з країною, яка чинить криваві злочини в центрі Європи», - наголосили в ОГТСУ.

В компанії впевнені, що постійні заяви російської сторони про ймовірне припинення транзиту, «ремонти» обхідних газогонів, або нібито неможливість транспортувати газ «через санкції» – усе це не сприяє стабільності ринку та спокою європейських політиків і споживачів.

«Сподіваємося, Газпром не досягне своєї мети, а тривалий шантаж та «осушення» ринку в період, коли газові сховища мають стабільно заповнюватися, обернеться для агресора руйнівними наслідками», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Австрія забирає у Газпрому найбільше газосховище в країні

Як повідомлялось, Україна звернулася до Канади з проханням не повертати російському Газпрому турбіну для поставок газу в Німеччину, оскільки це суперечить санкціям проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-