На Сумщині арештували російські залізничні вагони вартістю 30 мільйонів

На Сумщині арештували російські залізничні вагони вартістю 30 мільйонів

Укрінформ
За клопотанням слідчого та прокурора накладено арешт на 42 залізничні вагони вартістю 30 млн грн які належать компаніям, зареєстрованим у рф.

Про це повідомили у Фейсбуці Сумської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

Як повідомляється, у рамках кримінального провадження за фактом заволодіння майном за клопотанням слідчого поліції та прокурора Шосткинської окружної прокуратури рішенням суду 1 липня 2022 року накладено арешт на 42 залізничні вагони, які належать компаніям, зареєстрованим у російській федерації.

«Вагони з товарно-матеріальними цінностями заїхали на територію України ще до початку повномасштабного вторгнення окупантів і 24 лютого 2022 року знаходилися на території прикордонної громади. У подальшому їх було переміщено в іншу місцевість», - зазначають у прокуратурі.

За даними слідства, фігуранти кримінального провадження не забезпечили належного зберігання під час транспортування територією України зазначених товарно-матеріальних цінностей. Для з’ясування обставин розпочато кримінальне провадження (ч. 3 ст. 191 КК України).

Як повідомляють у прокуратурі, вагони визнані речовим доказом і з метою їх збереження на них накладено арешт.

Досудове розслідування справи здійснюється слідчими Шосткинського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області.

Читайте також: Прокуратура заарештувала 645 вагонів, що належать родині міністра оборони часів Януковича

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці наклали арешт на 94 універсальні контейнери вартістю майже 18 млн гривень, що перебували у власності російських компаній.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-