Влітку вантажівки масою до 40 тонн зможуть рухатися Україною без обмежень

Влітку вантажівки масою до 40 тонн зможуть рухатися Україною без обмежень

Укрінформ
Укравтодор не запроваджуватиме сезонні обмеження руху для вантажівок загальною масою до 40 тонн у період підвищених температур.

Про це повідомляє Державне агентство автомобільних доріг України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У літній період вантажний транспорт масою до 40 тонн може рухатись дорогами країни без обмежень. Укравтодор не запроваджує сезонні обмеження руху для вантажівок загальною масою до 40 тонн у денну пору доби при підвищених температурних показниках», — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, відповідне рішення прийняте через ситуацію в країні з переорієнтацією експорту на дорожню мережу та суттєві зміни у логістиці. Тож для уникнення перебоїв у транспортуванні життєво необхідних вантажів не будуть запроваджуватися сезонні обмеження цього року.

Водночас в Укравтодорі нагадують, що рух вантажівок має здійснюватися з дотриманням вагових параметрів як щодо загальної маси, так і щодо осьового навантаження у будь-який час та пору доби. Відповідно до норм, максимальна вага вантажного транспортного засобу під час перевезень дорогами країни становить 40 тонн.

Читайте також: Дороги мають бути відновлені коштом заморожених активів рф - Укравтодор

«Маємо зберегти основну мережу доріг, якими нині рухається транспорт з товарами гуманітарного призначення та експортується аграрна продукція», - наголосили в агентстві.

Також зазначається, що у разі запровадження передбачених постановою Кабінету Міністрів від 27 червня 2007 року № 879 обмежень руху на дорогах загального користування державного значення Укравтодор поінформує перевізників, організації та зацікавлені відомства про прийняті рішення.

Як повідомлялося, для відновлення дорожньої інфраструктури України необхідно щонайменше 900 мільярдів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-