На імпорт газу може знадобитися $8 мільярдів - Вітренко

На імпорт газу може знадобитися $8 мільярдів - Вітренко

Укрінформ
За нинішніх цін на "блакитне паливо" на імпорт газу при підготовці до опалювального сезону НАК "Нафтогаз України" може знадобитися 8 млрд доларів.

Про це заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для того, щоб створити запас газу 19 млрд кубометрів, треба додатково імпортувати 5,8 млрд кубів. Це означає, що потрібно витратити 8 млрд доларів", - сказав Вітренко.

Він зазначив, що на сьогодні обговорюється допомога від міжнародних партнерів у підготовці до опалювального сезону. Очільник НАКу закликав українців відповідально ставитися до споживання енергії.

Читайте також: Нафтогаз у липні позиватиметься проти Газпрому щодо питання транзиту

Вітренко зазначив, що нині у підземних сховищах накопичено понад 10 млрд кубометрів газу. Одним із варіантів отримання необхідних обсягів газу чи коштів для його закупівлі Нафтогаз розглядає допомогу від США. "Це один із тих варіантів, які ми пропрацьовуємо з нашими міжнародними партнерами", - додав очільник НАКу.

Читайте також: Вітренко розповів, як впав добовий видобуток газу Україні з початку війни

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 10 червня вніс зміни до обсягів квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, обнуливши квоти на експорт низки енергоресурсів. Мова йде про експорт мазуту та природного газу власного видобутку; кам'яного вугілля, антрациту та твердого палива, одержаного із кам’яного вугілля (крім коксівного вугілля).

Кабмін доручив до початку опалювального сезону накопичити не менше 19 млрд куб. м газу в українських газосховищах та довести обсяги вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ до щонайменше 2 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-