На «англійському аукціоні» продали послуги з імпорту зерна з портів Рені та Ізмаїл

На «англійському аукціоні» продали послуги з імпорту зерна з портів Рені та Ізмаїл

Укрінформ
ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) вдруге реалізувало на «англійському аукціоні» (торги за відкритою процедурою) через електронний майданчик Prozorro.Sale послуги з перевезення збіжжя дунайською магістраллю з українських портів Рені та Ізмаїл закордонним замовникам.

Про це повідомляє профільне видання «Порти України», передає Укрінформ.

Зазначається, що на торгах продано всі 12 виставлених лотів. Учасниками аукціону були від 5 до 7 компаній - залежно від лоту. Кожна компанія могла зробити три підвищення ставки. По кожному лоту виявлено переможця.

Середня ставка компаній-переможців піднялася майже удвічі порівняно зі стартовою - з 2,254 млн грн до 4,237 млн грн (до €98,7 за тонну важкого зерна та €137,9 за тонну легкого зерна при середньостатистичній завантаженості баржі з €52,5 та €73,4 відповідно).

Умовами торгів передбачено, що завантаження барж здійснюватиметься в порту Ізмаїл або Рені 15-30 червня.

За словами в.о. генерального директора УДП Дмитра Москаленка, результати торгів засвідчили дедалі більший інтерес до дунайських перевезень зернових.

«Аграрії пересвідчились, що логістичний маршрут працює, а УДП виконує зобов’язання», - зазначив Москаленко, спрогнозувавши стабілізацію у майбутньому цін на послуги з перевезення зернових.

Читайте також: За перші дні червня Україна експортувала майже 150 тисяч тонн зерна

Повідомляється, що протягом квітня УДП поставило під український прапор 23 криті баржі, у травні додалось ще 12 барж, які найближчим часом отримають документи Регістру судноплавства України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-