З початку року на пенсійні виплати спрямовано 231 млрд гривень - Шмигаль

З початку року на пенсійні виплати спрямовано 231 млрд гривень - Шмигаль

Укрінформ
З початку року на пенсійні виплати спрямовано 231 млрд гривень, що на 12% більше, ніж минулого року.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З початку року на пенсійні виплати спрямовано 231 млрд гривень, що на 12% більше, ніж минулого року. У березні попри війну була проведена індексація виплат практично для всіх українських пенсіонерів. Загалом із початку російського вторгнення виплачено пенсій на понад 140 млрд гривень», - сказав Шмигаль.

За його словами, крім пенсій, уряд повною мірою продовжив фінансувати й інші соціальні програми. Це допомога багатодітним родинам, людям з інвалідністю, одиноким батькам, субсидії.

«За ці три місяці на відповідні програми з бюджету було виділено фактично 30 млрд гривень. Мова йде про підтримку від держави для майже 6 мільйонів українців», - додав очільник уряду.

Окремим напрямком, за його словами, стало запровадження нових програм підтримки внутрішніх переселенців. Запроваджена урядова програма передбачає щомісячні виплати в розмірі 3 тисячі гривень для дітей та 2 тисячі гривень для дорослих.

«Активно ця програма запрацювала у квітні, і за цей час майже 1,5 млн родин отримали допомогу від держави. Загальна сума виплат вже сягнула 10 млрд гривень», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Оборона та соціальні виплати: Рада збільшила бюджетні видатки на 287 мільярдів

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.
Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-