Сумарна потужність енергоблоків АЕС забезпечує необхідні Україні обсяги електроенергії - Енергоатом

Сумарна потужність енергоблоків АЕС забезпечує необхідні Україні обсяги електроенергії - Енергоатом

Укрінформ
Сумарна потужність підключених до енергосистеми енергоблоків атомних електростанцій забезпечує необхідні для потреб країни обсяги електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" у Телеграмі.

"Станом на 09:00 23 травня 2022 року всі діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію. Сумарна поточна потужність енергоблоків забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

В Енергоатомі нагадують, що Запорізька АЕС і місто Енергодар досі захоплені та контролюються російськими військовими. Водночас, всі енергоблоки ЗАЕС обслуговуються українським персоналом й працюють на потреби України. Забезпечена ротація працівників.

Зазначається, що загарбники в роботу станції не втручаються, але всі технічні рішення персонал змушений погоджувати з їхнім військовим командиром. Ядерна та радіаційна безпека продовжують перебувати під загрозою, адже в умовах окупації люди не мають можливості спокійно працювати й повноцінно відпочивати.

Читайте також: Замість недобитого «мера» Енергодара тимчасовим гауляйтером буде рекетир

Як повідомлялося, в Енергодарі російські солдати викрадають чоловіків, а також планують проведення "референдуму" про приєднання міста до рф з метою загарбати Запорізьку АЕС і знищити енергосистему України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-