Польща може допомогти Україні отримати газ «іншої молекули» – Макогон

Польща може допомогти Україні отримати газ «іншої молекули» – Макогон

Укрінформ
Гендиректор Оператора ГТС України Сергій Макогон вважає, що Польща може сприяти перемозі нашої держави на енергетичному фронті, дозволивши використання своїх LNG-терміналів для отримання газу «іншої молекули».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОГТСУ. 

«Одне з ключових завдань України – здобути енергетичну незалежність. Україна має необхідні ресурси газу та нафти, проте, на жаль, ми втратили багато років через політичну турбулентність, зокрема в частині нарощування видобутку газу. Наразі Україна видобуває приблизно 18-20 млрд куб. м на рік, до війни близько 10 млрд куб. м газу ми мали імпортувати», – розповів Макогон.

На його думку, першочерговим має стати інвестування у нарощення обсягів видобутку газу в Україні. Водночас Польща, як надійний партнер України, може сприяти процесу зміцнення енергетичної безпеки країн Східної Європи.

Читайте також: В Україну вже зараз можна імпортувати газ з низки іноземних СПГ-терміналів

«Ми зацікавлені в доступі до польського LNG-терміналу, польського ринку газу. Ми розуміємо, що Польща обмежена в запасах газу, проте я вірю, що, об’єднавшись, ми знайдемо вихід, вигідний для обох країн. Польща може допомогти нам отримати газ іншої молекули з LNG-терміналів. Саме тому для нас так важливо збільшити гарантовані потужності для транспортування газу в напрямку з Польщі в Україну», - додав керівник ОГТСУ.

Читайте також: Оператор ГТС закликав Євросоюз зупинити шантаж і маніпуляції росії на газовому ринку

Як повідомлялось, раніше в ОГТСУ закликали країни Європи зупинити шантаж і маніпуляції росії на газовому ринку та запровадити ембарго на російські енергоносії з метою перекрити потік коштів за імпорт російських ресурсів, який країна-агресор спрямовує на ведення війни проти України.

Фото з сайту tsoua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-