Антимонопольний комітет перевірить, чи не було змови на ринку пального

Антимонопольний комітет перевірить, чи не було змови на ринку пального

Укрінформ
Антимонопольний комітет дослідить дотримання суб’єктами господарювання на ринку роздрібної реалізації пального вимог законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ, передає Укрінформ.

«Антимонопольний комітет розпочав дослідження щодо дотримання суб’єктами господарювання на ринку роздрібної реалізації пального вимог законодавства про захист економічної конкуренції. Мета – з’ясувати, чи були/є об’єктивні причини для критичної ситуації, що склалась на ринках роздрібної реалізації пального, зокрема, що стосується обмеження пропозиції протягом квітня – травня 2022 року, чи криза могла бути спричинена змовою найбільших гравців ринку», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна отримає до 360 тисяч тонн пального до кінця травня

В АМКУ зазначають, що вже протягом двох тижнів моніторять ситуацію на ринках пального із загальнодоступних джерел, отримують інформацію від споживачів та органів влади.

Читайте також: Уряд змінює структуру імпорту пального в Україну — Мінекономіки

Крім того, відбулася робоча зустріч з представниками найбільших мереж автозаправних станцій в Україні.

В АМКУ наголошують, що проведені заходи дозволять з’ясувати причини виникнення дефіциту на ринку пального та дати суспільству об’єктивну, неупереджену картину щодо цієї ситуації.

Читайте також: росіяни зруйнували в Україні 27 нафтобаз та завдали збитків на $227 мільйонів - KSE Institute

Як повідомлялося, одним із наслідків російської агресії стала паливна криза — в Україні спостерігається дефіцит паливних матеріалів. Оскільки до війни значну частину потреб у бензинах і дизпаливі країна задовольняла за рахунок постачань із росії та білорусі. Для переорієнтування ринку на закупівлі пального в Європі потрібен час – зокрема, через проблеми з транспортуванням. За словами першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко, до кінця травня Україна розраховує отримати 350-360 тис. тонн пального з різних логістичних маршрутів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-