газпром не скористався можливістю збільшити транзит до ЄС через станцію «Суджа»

газпром не скористався можливістю збільшити транзит до ЄС через станцію «Суджа»

Укрінформ
Оператор ГТС російської федерації ПАТ «Газпром» не скористався можливістю збільшення транзиту до Європейського Союзу через газовимірювальну станцію (ГВС) «Суджа».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Оператор ГТС України.

«ПАТ «Газпром» не скористався можливістю збільшення транзиту до ЄС через ГВС «Суджа». Станом на 12 травня 2022 року, підтверджена номінація на транзит природного газу через ГВС «Суджа» становить 53,2 млн куб. м (-27% порівняно з попередньою газовою добою 11.05.22 р.)», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: росія запровадила санкції проти колишніх дочірніх компаній Газпрому

Наразі через точку ГВС «Суджа» проходить три газопроводи діаметром 1400 мм – Єлець-Кременчук-Кривий Ріг, «Прогрес» та Уренгой- Помари-Ужгород – із загальною технічною потужністю по транзиту 244 млн кубометрів на добу.

Читайте також: Німеччина зможе «певною мірою» пережити зиму без поставок російського газу

Ці обсяги в понад два рази перевищують загальний транзитний потік через українську ГТС згідно з поточними контрактними зобов’язаннями. Максимальні обсяги транзиту через Суджу в 2020 році становили 165, 1 млн кубометрів, у 2017 році - 247,7 млн кубометрів.

Як повідомлялось, 11 травня Газпром зупинив транспортування газу через ГВС «Сохранівка», а також досі не скористався можливостями перенесення потужностей з цієї станції на ГВС «Суджа».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-