В Україні кількість шукачів роботи зростає швидше, ніж з’являються вакансії

В Україні кількість шукачів роботи зростає швидше, ніж з’являються вакансії

Укрінформ
У квітні ринок праці почав поступово відновлюватися, при цьому кількість шукачів роботи зростає швидше за кількість вакансій.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щомісячному макроекономічному та монетарному огляді Національного банку.

"Ринок праці поступово відновлюється після значного падіння активності на ньому в березні. Кількість пошукачів роботи зростає швидше, ніж кількість вакансій. Перевага пропозиції робочої сили над попитом тисне на зарплати в бік зниження", – повідомляє НБУ.

За даними Нацбанку, наприкінці квітня значна частина підприємств (54%) змушена утримувати менше персоналу, а 34% – платити нижчу зарплату, ніж до повномасштабної війни. Частка підприємств, які не змінили зарплату (38%), також знижується.

Читайте також: Відпустка освітян під час воєнного стану не може перевищувати 24 дні - U-LEAD

У квітні підприємства у секторі послуг, сільському господарстві, переробній промисловості частіше підвищували зарплати, натомість торгівля та будівництво – частіше знижували. Серед підприємств, які виведені у простій та платять своїм працівникам 2/3 зарплати, переважають підприємства промисловості та транспорту. Будівельні підприємства частіше надавали матеріальну допомогу, утім, саме вони переважають серед тих, хто повністю зупинив роботу та виплати працівникам.

Читайте також: Підприємці можуть отримати 6,5 тисячі за працевлаштованих переселенців – нова послуга в «Дії»

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-