Фінська Fennovoima розірвала контракт з «росатомом» щодо будівництва АЕС

Фінська Fennovoima розірвала контракт з «росатомом» щодо будівництва АЕС

Укрінформ
Фінська проєктна компанія Fennovoima оголосила про розірвання контракту з "росатомом" на будівництво АЕС "Ханхіківі-1".

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву компанії.

Як зазначається, контракт розірвано з RAOS Project (юридична особа "росатома" у Фінляндії) через значні затримки з боку RAOS та нездатність виконати проєкт.

«Протягом останніх років спостерігалися значні й зростаючі затримки. Війна в Україні посилила ризики для проєкту. RAOS не зміг пом'якшити жодного з ризиків. Це означає, що співпраця з RAOS Project припиняється негайно», - йдеться у заяві Fennovoima.

За словами гендиректора компанії Йоахіма Шпехта, розірвання контракту, як очікується, матиме значний вплив на співробітників у Fennovoima і вплине також на ланцюги поставок компанії та регіон Пюхяйокі.

Читайте також: ЄС може відмовитися від російського урану – Politico

У Fennovoima додали, що нададуть додаткову інформацію та відповіді на можливі запитання під час пресконференції в понеділок, 2 травня.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Фото: Risto Degerman / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-