Кошти від заморожених активів рф найближчим часом не надійдуть до України — Марченко

Кошти від заморожених активів рф найближчим часом не надійдуть до України — Марченко

Укрінформ
Рішення щодо вилучення заморожених активів рф мають приймати уряди тих країн, де ці активи заморожені, проте сподіватися, що ці кошти надійдуть в Україну найближчим часом, не варто.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону сказав міністр фінансів України Сергій Марченко, передає кореспондент Укрінформ.

«Рішення щодо заморожених активів приймають уряди тих країн, де ці активи заморожені. Щоб можна було ці активи вилучити та спрямувати на користь України. Я знаю, що така робота ведеться в Канаді та в США. В Європі з цим дещо складніше, але я впевнений, що вони також долучаться до цього процесу якомога швидше. Сказати, що ці кошти надійдуть до України у найближчому майбутньому, я поки що не можу», — сказав Марченко.

Читайте також: На відбудову України можуть піти заморожені в Ірландії російські активи

Він вкотре наголосив, що уряд України веде постійну комунікаційну роботу з урядами західних країн щодо фінансової підтримки нашого бюджету.

«Ця робота ведеться максимально широко з усіма країнами. Залишилось тільки, щоб уряди цих країн прийняли відповідні рішення. Наразі серед лідерів надання фінансування України я б назвав США, Канаду та Великобританію», — підкреслив міністр.

Читайте також: Палата представників США підтримала конфіскацію активів рф на користь України

Між тим, зазначив він, українському уряду у квітні вдалося виконати всі соціальні зобов’язання.

«Ми у квітні всі наші зобов’язання виконали. Як соціальні — перед пенсіонерами, лікарями, освітянами, так і перед військовими. Так що попри те що, можливо, ми не в повному обсязі отримуємо допомогу, ми знаходимо можливості забезпечувати всі нагальні видатки. При цьому намагаємось все це здійснювати розумно, щоб не створити макрофінансових проблем фінансовій системі держави», — сказав Марченко.

Читайте також: Виплата квітневих пенсій профінансована на 100% - Мінсоцполітики

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду наголосив, що держава продовжує виконувати всі соціальні зобов'язання, тобто виплачує пенсії, зарплати, стипендії, субсидії. Зокрема, на 100% профінансована виплата квітневих пенсій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-