Український експорт допоможе стабілізувати глобальний ринок - Зеленський

Український експорт допоможе стабілізувати глобальний ринок - Зеленський

Укрінформ
Достатній обсяг експорту української продукції на міжнародний ринок буде вагомим інструментом протидії глобальній ціновій кризі, яку намагається спровокувати рф.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час відеозвернення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава Української держави розповів, що наразі готується важливе рішення Європейського Союзу. Йдеться про пропозиції Єврокомісії прибрати на рік усі мита та квоти на український експорт, а також призупинити дію антидемпінгових тарифів.

Він зазначив, що сьогодні обговорив деталі цієї пропозиції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Зеленський висловив вдячність особисто їй та всім європейським партнерам України за такий крок.

На переконання Президента, це дозволить максимально зберегти економічну активність в Україні та національне виробництво. Водночас Зеленський зазначив, що це рішення варто розглядати не лише в українському контексті. За його словами, достатній обсяг експорту української продукції на європейський та глобальний ринки буде вагомим антикризовим інструментом.

Читайте також: Росія намагається спровокувати глобальну цінову кризу - звернення Президента

«росія намагається спровокувати глобальну цінову кризу, щоб почався хаос на всіх базових ринках і особливо на продовольчому. Український експорт допоможе стабілізувати ринок. Отже, це вигідно не лише нам, а й усім європейцям, мешканцям усіх країн, по яких можуть вдарити російські деструктивні амбіції», - підкреслив глава Української держави.

Окрім цього, він анонсував нові рішення міжнародних партнерів для лібералізації українського експорту. Зокрема, за словами Зеленського, зараз із ЄС узгоджується, як збільшити потенціал транспортних коридорів на західному кордоні України.

Читайте також: Більшість скасованих ЄС мит стосуються української аграрної продукції

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 27 квітня запропонувала призупинити на рік імпортні мита на весь український експорт до країн ЄС. Ідеться про всі промислові, аграрні мита і квоти, систему вхідних цін, антидемпінгових мит і захисних мит.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-