Скасування Британією мит на український імпорт збереже тисячі робочих місць - Президент

Скасування Британією мит на український імпорт збереже тисячі робочих місць - Президент

Укрінформ
Велика Британія оголосила про скасування мит та квот на імпорт українських товарів, що дасть змогу в умовах війни зберегти тисячі робочих місць.

Про це у вечірньому відеозверненні заявив Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

"Вдячний Великій Британії й особисто прем’єр-міністру Борису Джонсону за швидку і позитивну реакцію на наш запит про лібералізацію торгівлі. Саме зараз це особливо важливо для підтримки нашої держави. Британія оголосила про скасування усіх без винятку мит та квот на імпорт українських товарів. Це дозволить нам зберегти тисячі робочих місць в умовах війни, забезпечити суттєву активізацію економічних відносин з Британією. Очікуємо аналогічних рішень від інших партнерів”, - сказав Зеленський.

Він наголосив, що це важливо не тільки для України та її партнерів.

"Це додає стабільності глобальним ринкам, особливо ринку продовольства, який через війну росії проти України перебувають за крок від масштабної цінової кризи", - сказав Зеленський.

Читайте також: Британія передасть Україні пожежні машини та «швидкі»

Водночас він наголосив, що уникнути кризи можна єдиним шляхом - посилювати співпрацю та тиск на росію.

Як повідомлялося, Велика Британія оголосила про скасування усіх без винятку мит та квот на імпорт українських товарів. Зокрема, йдеться про борошно, зерно, молочну продукцію, м’ясо птиці та напівфабрикати, томатну пасту, мед, кукурудзу, пшеницю, соки, гриби, цукор тощо.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-