Президент: Єдиний надійний шлях зупинити продовольчу кризу - звільнити Україну від загарбників

Президент: Єдиний надійний шлях зупинити продовольчу кризу - звільнити Україну від загарбників

Укрінформ
 Володимир Зеленський вважає єдиним надійним шляхом відвернути продовольчу кризу у світі  припинення війни та визволення української території від російських загарбників.

Про це Зеленський заявив під час виступу на спеціальній сесії Світового банку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Припинити війну зараз і звільнити нашу територію від російських загарбників – це єдиний надійний шлях зупинити розгортання продовольчої кризи», - сказав глава держави.

Зеленський розповів, що росія заблокувала українські порти на Чорному й Азовському морях, а це значно знизило український експорт, зокрема аграрної продукції.

За його словами, через нестачу українського продовольства на світовому ринку вже відчувається початок кризи.

Читайте також: Зеленський назвав Світовому банку п’ять термінових кроків для зупинки агресії рф

Президент нагадав, що згідно з нещодавнім звітом Всесвітньої продовольчої програми ООН зростання цін на продукти харчування цього року призведе до голоду приблизно 47 мільйонів людей у 81 країні світу.

«Без української пшениці, кукурудзи, олії та інших товарів це завершиться не просто фізичною нестачею їжі в багатьох країнах Африки й Азії, але й політичною нестабільністю і, можливо, новою міграційною кризою. Люди шукатимуть винних у цій кризі, зокрема і виходячи на площі у своїх країнах, у своїх містах. Люди шукатимуть, як врятуватись», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Міжнародні організації закликали посилити глобальну продовольчу безпеку на тлі війни в Україні

Він запевнив, що Україна робить усе можливе, щоб налагодити експорт продукції, також по змозі почала посівну кампанію, але додав, що ніхто у світі не може бути впевнений у гарантії продовольчої безпеки, поки триває війна росії на українській землі.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-