Банки видали аграріям кредитів на понад 5 мільярдів - комітет ВР

Банки видали аграріям кредитів на понад 5 мільярдів - комітет ВР

Укрінформ
Банки видали 2080 сільськогосподарським товаровиробникам кредитів на 5 млрд 434 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це інформує Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики на сайті українського парламенту.

Зокрема зазначається, що з метою швидкого залучення сільськогосподарських земель держави у виробництво сільськогосподарської продукції в умовах воєнного стану Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» від 24 березня 2022 року 2145-IX.

“Станом на 13 квітня 2022 року, банки видали кредитів 2080 сільськогосподарським товаровиробникам на 5 млрд 434 млн грн, основна сума з яких була залучена за програмою портфельних гарантій 80% - 4 млрд 413 млн грн”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається також, що за період воєнного стану Кабінет Міністрів скасував додаткові процедури із сертифікації насіння, спростив маркування імпортованих харчових продуктів і кормів в умовах воєнного стану, зняв бюрократичні перепони щодо експорту та ліцензування дозволених груп товарів, ухвалив низку рішень, які полегшують доступ виробників сільгосппродукції, зокрема, до пального, пестицидів та агрохімікатів в умовах воєнного стану.

Читайте також: Банки вже надали аграріям понад 5 мільярдів пільгових кредитів

Окрім того, як зауважують в аграрному комітеті, уряд скасував ліцензування експорту кукурудзи й соняшникової олії, працює над спрощенням умов ведення бізнесу, а саме щодо спрощення фітосанітарних заходів та процедур в умовах воєнного стану та спростив реєстрацію сільськогосподарських машин та механізмів у період воєнного стану.

Як повідомлялося, у п’ятницю, 15 квітня, Президент України Володимир Зеленський сказав, що посівна розпочалася в усіх регіонах, включно з Луганською та Донецькою областями.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст і сіл. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України. ЗСУ і Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-