В Укренерго оприлюднили основні умови приєднання до європейської енергомережі

В Укренерго оприлюднили основні умови приєднання до європейської енергомережі

Укрінформ
Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький оприлюднив основні умови, на яких Україна приєдналась до європейської енергомережі. 

Про них він розповів на пресконференції в Укрінформі.

"Ми приєдналися на тих самих умовах, які існували в нашому контракті з ENTSO-E про приєднання раніше", - пояснив Кудрицький.

За його словами, основною умовою приєднання є те, що Україна забезпечує самостійне балансування своєї енергосистеми і енергосистеми Молдови. Тобто без потреби Україна не братиме електроенергію з європейської енергосистеми. Крім цього, однією з умов є те, що Україна тримає сальдо перетоку кожну годину. Це означає, що за підсумками години сальдо зовнішніх і внутрішніх потоків від України до ЄС та з ЄС до України має не перевищувати певну величину.

Також Україна повинна буде забезпечувати стабільність первинного резерву всередині своєї системи для того, щоб робити свій внесок в стабільність системи ЄС.

Кудрицький зазначив, що разом з цим Україна повинна буде адаптувати регуляторну політику до європейської.

Як повідомлялося, 24 лютого Україна остаточно від’єдналася від енергетичної системи росії та білорусі та 16 березня приєдналася до європейської енергомережі.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-