Канада ввела санкції проти Газпрому та Роснефти

Канада ввела санкції проти Газпрому та Роснефти

Укрінформ
У відповідь на агресію проти України Канада розширила санкції проти Росії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“Підтримка Канадою України та її народу - непохитна. На кожен акт агресії, вчинений очільниками Росії, ми відповідатимемо заходами, покликаними ослабити їх спроможність вести війну. Оскільки страшні події в Україні продовжують розвиватися на наших очах, очевидно, що необхідно робити більше”, - сказала Жолі.

Вона наголосила, що “ті, хто сприяє російській агресії, будуть притягнуті до відповідальності”.

Нові канадські санкції поширюватимуться на “Роснефть” і “Газпром” та їх 10 керівників, які досі не підпадали під дію обмежувальних заходів. “Канада вживає ці кроки разом із міжнародними партнерами та союзниками у солідарності з урядом та народом України. Така координація демонструє широку міжнародну підтримку України та її народу. Консультації із партнерами стосовно впровадження подальших санкцій триватимуть, якщо Росія продовжить свою агресію проти України”, - уточнили у канадському МЗС.

Очікується, що санкції набудуть чинності протягом кількох наступних днів. Усі кошти та майно підсанкційних фізичних та юридичних осіб на території Канади заморожуються, а канадцям забороняється проводити із ними будь-які фінансові транзакції.

З часу незаконної анексії Росією Криму, Канада вже наклала санкції на понад 850 фізичних та юридичних осіб. Цього тижня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про намір повністю відмовитися від імпорту сирої нафти з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-