Росіянам заборонили вивозити за кордон більш як $10 тисяч готівкою

Росіянам заборонили вивозити за кордон більш як $10 тисяч готівкою

Укрінформ
До жорстких заходів валютного контролю для юридичних осіб та фондового ринку РФ додала обмеження для фізичних осіб на вивезення готівкової валюти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

"Заборонити з 2 березня 2022 року вивезення з Російської Федерації готівкової іноземної валюти та (або) грошових інструментів в іноземній валюті в сумі, що перевищує еквівалент $10 тисяч, розрахованої за офіційним курсом Центрального банку РФ, встановленому на дату вивезення", - йдеться в повідомленні з посиланням на відповідний указ Путіна "Про додаткові тимчасові заходи економічного характеру щодо забезпечення фінансової стабільності РФ".

Згідно з указом, нерезиденти з "недружніх" для Росії держав відтепер повинні отримувати в урядовій комісії дозвіл на угоди в РФ, включаючи залучення рублевих кредитів.

Як повідомляв Укрінформ, посли Європейського Союзу погодилися виключити із системи платежів SWIFT російські банки ВТБ, «Росія», «Открытие», «Новикомбанк», «Промсвязьбанк», «Совкомбанк» і «ВЕБ.РФ».

ЄС та США ввели санкції, які заморозили частину резервів Центробанку РФ. У понеділок до санкцій ЄС вирішила приєднатись Швейцарія. У заяві уряду уточнюється, що йдеться про пакети санкцій, затверджені 23 та 25 лютого.

Mastercard відрізав кілька фінансових установ Росії від своєї платіжної мережі як наслідок санкцій, накладених на конкретні російські банки.

Через введені проти Росії заходи курс рубля впав до історичного мінімуму - одиниця американської та європейської валюти у понеділок коштувала понад сто рублів. Центральний банк Росії вирішив не відкривати у понеділок торги на Московській біржі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-