Мінфін розмістив ОВДП на 3,5 мільярда

Мінфін розмістив ОВДП на 3,5 мільярда

Укрінформ
Міністерство фінансів 22 лютого на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до бюджету майже 3,5 млрд грн в еквіваленті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну у Фейсбуці.

"Сьогодні на аукціонах ОВДП Міністерство фінансів України запропонувало інвесторам п‘ять випусків цінних паперів у національній валюті та один випуск в іноземній валюті. <...> За підсумками аукціонів до державного бюджету залучено в еквіваленті 3 484 млн грн", - ідеться в повідомленні.

У міністерстві уточнили, що строк обігу пропонованих державних облігацій у гривні – 3 місяця, 1 рік, 1,5 року, 2 роки та 4 роки. Строк обігу облігацій, номінованих у євро, становив 3 місяці.

Найбільший попит був зосереджений на 3-місячних ОВДП у гривні, від розміщення яких до державного бюджету було залучено 2,9 млрд гривень.

Середньозважені ставки за всіма цінними паперами, крім 3-місячних ОВДП у гривні, залишились незмінними. Середньозважена дохідність 3-місячних ОВДП становила 11,60%, 1-річних - 11,93%, 1,5-річних – 12,00%, 2-річних - 13,00%, а 4-річних – 13,09%.

Читайте також: В ОП прогнозують стабілізацію гривні за два-три місяці

У свою чергу, від розміщення номінованих в іноземній валюті ОВДП було залучено 7,2 млн євро; середньозважена ставка дохідності за цими ОВДП становила 1,75%.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів 15 лютого на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики залучило до бюджету 66 млн грн в еквіваленті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-