У США пояснили, які санкції вдарять по економіці РФ у разі вторгнення в Україну

У США пояснили, які санкції вдарять по економіці РФ у разі вторгнення в Україну

Укрінформ
Щодо Росії будуть запроваджені безпрецедентні економічні санкції у разі її вторгнення в Україну.

Про це на Мюнхенській безпековій конференції заявила віцепрезидент США Камала Гарріс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо Росія вторгнеться в Україну, США разом із партнерами та союзниками накладуть на РФ вагомі, безпрецедентні економічні санкції”, - наголосила Гарріс.

За її словами, ці санкції будуть спрямовані проти російських фінансових інституцій, ключових сфер економіки та промисловості і завдадуть серйозного удару по економіці країни.

Читайте також: НАТО і далі слідкуватиме за намірами Росії діяти «під фальшивим прапором»

Віцепрезидент США наголосила, що хоч Москва і продовжує говорити про готовність до переговорів, але її дії суперечать цим заявам.

“Ми спостерігаємо, як Росія поширює дезінформацію та пропаганду. Свідомо та координовано ми всі разом домагатимемося і говоритимемо правду, говоритимемо в один голос”, - заявила Гарріс.

Вона також підкреслила, що від самого початку президент США Джо Байден разом із союзниками по НАТО виступали із конкретними пропозиціями до Росії та намагалися вести конструктивний діалог, закликали до переговорів.

Читайте також: «Нам відомий сценарій РФ»: розвідка Британії заявила, що викрила плани Кремля щодо України

“Як чітко дав зрозуміти президент Джо Байден, США, наші союзники по НАТО та наші партнери були і залишаються відкритими до серйозної дипломатії”, - додала Гарріс.

Як повідомляв Укрінформ, Мюнхенська безпекова конференція проходить 18-20 лютого. Участь у ній беруть близько 30 голів держав і урядів, у тому числі Президент України Володимир Зеленський, і понад 100 міністрів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-