Уряд утворив Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Уряд утворив Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Укрінформ
Кабінет Міністрів України утворив Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 16 лютого.

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, Фонд є нефінансовою банківською установою з особливим статусом у формі товариства з обмеженою відповідальністю, 100% якого належать державі. Статутний капітал Фонду – 200 млн грн.

Фонд створено з метою підтримки мікропідприємців та малих і середніх підприємців, які провадять діяльність у сільському господарстві, шляхом часткового гарантування кредитних зобов’язань.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2021 року Верховна Рада України прийняла Закон про створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві розпочне свою роботу з 1 липня 2022 року.

Читайте також: Набув чинності закон про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

За словами міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка, діяльність Фонду дозволить профінансувати аграріїв на 24 млрд грн. За кредитні кошти вони зможуть купувати сільськогосподарські землі, техніку, обладнання для сільгоспвиробництва.

Фонд надаватиме гарантії обсягом до 50% непогашеної суми основного боргу та гарантії на строк дії кредитного договору, але не більш як на 10 років.

Скористатися таким правом зможуть мікро-, малі та середні аграрні підприємства, для яких виробництво сільськогосподарської продукції є основним видом діяльності. Ще одна вимога - ці підприємства мають володіти не більш як 500 га землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-