Оператор ГТС здав в експлуатацію частину модернізованої компресорної станції «Яготин»

Оператор ГТС здав в експлуатацію частину модернізованої компресорної станції «Яготин»

Укрінформ
ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) отримало сертифікат готовності до експлуатації першого пускового комплексу першої черги будівництва на компресорній станції "Яготин".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ОГТСУ у Фейсбуці.

"Оператор ГТС України здав в експлуатацію перший пусковий комплекс першої черги будівництва на КС «Яготин». Новостворена Державна інспекція архітектури та містобудування України видала відповідний сертифікат у найкоротші терміни, після відвідин об`єкта", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що КС «Яготин» є ключовою станцією для безпечного транспортування газу українського видобутку внутрішнім споживачам та стратегічним об`єктом, який буде працювати за будь-якого сценарію транзиту. Саме ця станція забезпечує газом Київ: як промислові об`єкти, так і населення.

Наразі на КС «Яготин» тривають будівельні роботи, зокрема, зводиться новий, сучасний цех. Робота станції при цьому не припиняється.

ОГТСУ очікує на зниження витрат паливного газу, зменшення витрат на проведення ремонтів та зниження експлуатаційних потреб при експлуатації та технічному обслуговуванні газоперекачувальних агрегатів (ГПА) після завершення робіт з реконструкції КС "Яготин".

Читайте також: Цьогоріч Оператор ГТС проведе діагностику 4,2 тисячі кілометрів магістральних газопроводів

Як повідомлялося, ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) інвестує в реконструкцію компресорної станції "Яготин" понад 2 млрд грн. Роботи передбачають встановлення чотирьох газоперекачувальних агрегатів, які допоможуть знизити операційні витрати під час експлуатації. Повне завершення робіт планується на 4 квартал 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-