До «Дія.City» приєднуються й іноземні компанії – Президент

До «Дія.City» приєднуються й іноземні компанії – Президент

Укрінформ
До "Дія.City" вже приєднуються не лише українські, а й іноземні компанії.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час Diia Summit, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо, щоб резидентами "Дія.City" ставали не лише українські, а й закордонні компанії. І наскільки я знаю, вже сьогодні до "Дія.City" приєднаються і перші, і другі – відомі, передові наші та іноземні компанії", – сказав Зеленський та додав, що Дія.City – це цифрова столиця електронної держави.

За його словами, нині Україна не тільки запускає "Дія.City", а й розробляє модель електронної митниці та готує низку інших важливих проєктів та послуг. "Ми розробляємо модель електронної митниці, ми хочемо зробити Україну ІТ-хабом", - додав глава держави.

"Три роки тому я розповів усім про Україну моєї мрії. Це було навіть офіційно задокументовано ЦВК. Мрія стала обіцянкою. Виконання її стало ціллю. Обіцяного чекають три роки, а ми зробили чимало за два. Ми мріяли про державу, яка надає якісний сервіс", - сказав Зеленський.

За його словами, нині електронними послугами "Дія" користуються вже 14 млн осіб. "Так, це ще не цифрова держава на 100%, але вже точно не палеоліт, не середньовіччя і не 2018 рік - це абсолютно нова реальність, яка настала лише за два роки", - наголосив Президент.

Читайте також: Завдяки Дія.City частка ІТ у ВВП України може зрости з 4 до 10% - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, на Diia Summit команда Мінцифри презентує понад 10 нових цифрових послуг. Серед них - зміна місця реєстрації на всю країну, послуги для пенсіонерів та водіїв, нові сповіщення в Дії, оновлений Дія.Підпис. Також буде презентовано спеціальний податковий режим для IT-індустрії Дія.City та інші цифрові проєкти й ініціативи.

Участь у заході беруть Президент України Володимир Зеленський, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-