З 2023 року всі вітчизняні будматеріали перейдуть на євростандарти – Мінрегіон

З 2023 року всі вітчизняні будматеріали перейдуть на євростандарти – Мінрегіон

Укрінформ
Із січня 2023 року всі будівельні матеріали, виготовлені в Україні, повинні будуть відповідати європейським нормам. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку громад і територій.

"Після набуття чинності законом України «Про надання будівельної продукції на ринку» у січні 2023 року вся вітчизняна будівельна продукція має відповідати європейським вимогам щодо якості та безпечності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вимоги закону стосуватимуться виготовлення продукції, оцінки та перевірки стабільності її показників, декларування, а також ринкового нагляду.

Згідно з повідомленням, Мінрегіон задля впровадження в українське законодавство Регламенту ЄС 305 розробив низку підзаконних нормативно-правових актів, які планується затвердити до кінця року. Зокрема, мова йде про проєкт постанови «Деякі питання надання будівельної продукції на ринку» та переліки національних стандартів, що є ідентичними відповідним європейським гармонізованим стандартам.

Крім того, триває розробка низки науково-технічних документів, які надалі дозволять впровадити «національні мандати». Останні стануть основою для розроблення національних стандартів та документів з оцінки прийнятності на продукцію, щодо якої відсутні відповідні європейські документи.

Як повідомлялося, у квітні Кабінет Міністрів затвердив перелік категорій будівельної продукції, для яких можуть бути розроблені документи з визначення прийнятності з метою подальшого розміщення на ринку.

У вересні 2020 року Верховною Радою прийнято Закон України «Про надання будівельної продукції на ринку», який імплементує в національне законодавство положення Регламенту (ЄС) № 305/2011 щодо встановлення гармонізованих умов для розміщення на ринку будівельної продукції. Закон був підписаний Президентом 30 вересня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-