Трансформація вугільних регіонів розпочнеться пілотними проєктами у двох містах – Прем’єр

Трансформація вугільних регіонів розпочнеться пілотними проєктами у двох містах – Прем’єр

Укрінформ
Україна цьогоріч розпочне трансформацію вугільних регіонів - втілення у життя двох пілотних проєктів у Червонограді та Мирнограді.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час виступу на Українському енергетичному форумі, повідомляє Укрінформ.

«Ми вже зараз розпочинаємо пілотні проєкти зі справедливої трансформації у двох містах – у Червонограді й у Мирнограді. Ми активно співпрацюємо зі Світовим банком, активно співпрацюємо з урядом Німеччини і також запрошуємо до співпраці наших інших партнерів та громадськість у наших вугільних регіонах», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль розповів про умови «зеленого переходу» вугільних регіонів

За його словами, завдяки підтримці Світового банку та уряду Німеччини Україна точно отримає найкращий досвід та технології для проведення справедливої трансформації вугільних регіонів.

Прем’єр-міністр вкотре наголосив на тому, що справедлива трансформація вугільних регіонів — це не про закриття шахт, а про соціальну відповідальність, нові інвестиції, нові можливості та розвиток інноваційних галузей економіки.

Читайте також: Трансформація вугільних регіонів передбачає створення мультидонорського фонду

Як повідомляв Укрінформ, проєкт «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України» розпочнеться у двох шахтарських містах – м. Червоноград (Львівщина) та м. Мирноград (Донеччина). Він розрахований на 5 років, а його загальна вартість складає приблизно 35 млн євро.

Проте географія програми досить широка — це 5 регіонів України або більш ніж 60 населених пунктів, в яких проживає майже мільйон людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-