Аукціон із продажу гірничо-хімічної компанії призначили на 31 серпня - ФДМУ

Аукціон із продажу гірничо-хімічної компанії призначили на 31 серпня - ФДМУ

Укрінформ
31 серпня відбудеться аукціон з приватизації АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК). 

Про це повідомила пресслужба Фонду державного майна у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Стартова ціна підприємства, сформована радником з приватизації за результатами комплексного аудиту, - 3,7 млрд грн", - зазначили у Фонді.

Для покупця визначено чіткі зобов’язання щодо інвестицій, соціального пакета для працівників і дотримання вимог природоохоронного законодавства.

«Під час підготовки ОГХК до приватизації забезпечено зростання прибутку компанії у 6 разів і розкрито потенційним інвесторам інформацію про сировинні запаси. Вперше в історії України знято гриф ДСК. Ця комплексна робота привела, зокрема, до збільшення пропозиції стартової ціни з 2,1 до 3,7 млрд грн», – прокоментував голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

За його словами, приватизаційне відомство очікує "на високу конкуренцію та ринкову ціну продажу на прозорому аукціоні". Попередню зацікавленість в об’єкті висловило широке коло інвесторів, частина з яких – іноземні.

ОГХК стане першим об’єктом великої приватизації, виставленим на торги з часів Криворіжсталі, нагадали у ФДМУ.

Читайте також: Уряд затвердив умови приватизації Об’єднаної гірничо-хімічної компанії

Як повідомляв Укрінформ, АТ «ОГХК» є лідером в Європі та входить до десятки найбільших у світі компаній з видобутку титанових та цирконових руд. ОГХК виробляє понад 350 тис. тонн концентратів титанових руд та циркону, що експортуються до 35 країн.

ОГХК створено урядом України в 2014 році з метою об'єднання Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату, які були повернуті після лізингу у власність держави.

Фонд державного майна планує у 2021 році отримати від приватизації 12 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-