Уряд затвердив умови приватизації Об’єднаної гірничо-хімічної компанії

Уряд затвердив умови приватизації Об’єднаної гірничо-хімічної компанії

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив умови приватизації Об’єднаної гірничо-хімічної компанії

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі.

"Уряд затвердив умови приватизації Об’єднаної гірничо-хімічної компанії, яка є одним із найбільших видобувачів титанових та цирконових руд у світі. Стартова ціна цього підприємства повинна бути не менша за 3,7 млрд грн", - написав Шмигаль.

Він додав, що визначено зобов’язання для покупця щодо інвестицій, щодо соціального пакета для працівників, а також щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства.

"ОГХК стане першим об’єктом програми «Велика приватизація». Це важливий крок до зменшення частки та ролі держави в економіці, що обіцяв у своїй передвиборчій програмі Президент України. Прозора приватизація — це не тільки можливість залучити сотні мільйонів інвестицій та збільшити виробництво, але й один із найбільш ефективних антикорупційних заходів", - зауважив Шмигаль.

Також він повідомив, що вже понад 10 компаній, зокрема іноземних, зацікавилися купівлею ОГХК, а тому очікує, що стартова ціна зросте під час відкритого аукціону.

Читайте також: ОГКХ називає фейком повідомлення про нібито постачання продукції в Крим

Як повідомляв Укрінформ, у Фонді державного майна заявили, що першим об’єктом великої приватизації з моменту продажу "Криворіжсталі" у 2005 році може стати АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" вже наприкінці першого кварталу чи початку другого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-