Сім фінустанов добровільно відмовилися від ліцензій - НБУ

Сім фінустанов добровільно відмовилися від ліцензій - НБУ

Укрінформ
Національний банк України відкликав ліцензії на надання фінансових послуг у семи фінансових установ на підставі поданих ними заяв. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг на засіданні 11 червня 2021 року ухвалив рішення відкликати усі наявні ліцензії у: ТОВ “ФК “Відродження” - ліцензію на надання послуг з факторингу, у ТОВ “ФК “Алькор” три ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу, а також на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту; у ТОВ “Фінансова компанія “Транс Фінанс” три ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу, а також на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту; у ТОВ “ФК “Фінінтеграл" три ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу, а також на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту; у кредитної спілки “Епсілон” ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту; у кредитної спілки “Чернігівський кредит” ліцензію надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту; та у ПРАТ "СК "Фінекс" відкликано 17 ліцензій на здійснення страхової діяльності.

У Нацбанку зазначили, що зобов’язання Кредитної спілки “Епсілон” становили 19 тис. грн станом на 1 квітня 2021 року. Водночас кредитна спілка не мала заборгованості за депозитами її членів. Кредитний портфель спілки становив 6 млн грн, а загальний обсяг активів – 4,5 млн грн (або 0,19% від загальних активів ринку).

Читайте також: Дві третини фінкомпаній на ринку не працюють – НБУ

Кредитна спілка “Чернігівський кредит” не подавала до Національного банку фінансову звітність за шість та дев’ять місяців 2020 року, а також звітні дані за шість та дев’ять місяців 2020 року, за весь 2020 рік та за І квартал 2021 року. Тому Національний банк не має інформації щодо невиконаних зобов’язань перед її кредиторами. Обсяг страхових премій ПРАТ "СК "Фінекс" становив 259,8 млн грн за І квартал 2021 року, а обсяг активів – 194,3 млн на 31 березня 2021 року. Частка ринку компанії за страховими преміями за ризиковими видами страхування становила 2,4% від загального обсягу. Компанія займалася переважно страхуванням фінансових ризиків, майновим страхуванням та страхуванням від вогневих ризиків. Частки премій за цими видами страхування від валових премій компанії становили 36,8%, 21,4% та 19,6% відповідно станом на 31 березня 2021 року. Раніше, 21 квітня 2021 року, Національний банк застосував до ПРАТ "СК "Фінекс" захід впливу за порушення обов’язкових фінансових нормативів − тимчасове зупинення всіх чинних ліцензій страховика.

Як повідомляв Укрінформ, із 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-