Мінінфраструктури зацікавлене у реалізації спільних проєктів із США – Криклій

Мінінфраструктури зацікавлене у реалізації спільних проєктів із США – Криклій

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України зацікавлене в реалізації спільних інфраструктурних проєктів з американськими компаніями, зокрема у сфері залізничного транспорту.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій під час онлайн-зустрічі з представниками американської компанії Wabtec Corporation, повідомляє пресслужба міністерства.

Криклій наголосив, що реалізація проєктів у сфері залізничного транспорту є одним із пріоритетів уряду України. «Ми вкрай зацікавлені у розвитку співробітництва з американською стороною, зокрема у частині оновлення рухомого складу та розвитку високошвидкісного залізничного сполучення для розвитку пасажирських перевезень», - зазначив міністр.

Він також привітав зацікавленість компанії Wabtec Corporation у співпраці з українською залізницею та подякував за отримані Укрзалізницею 30-ти тепловозів, які наразі експлуатуються на регіональних філіях та забезпечують перевезення вантажів.

«Подальша реалізація проєкту оновлення парку тепловозів розглядатиметься Укрзалізницею після впровадження системи сервісного обслуговування, що забезпечить підвищення продуктивності та технічної готовності цих локомотивів», - зауважив очільник Мінінфраструктури.

Сторони також обговорили можливу співпрацю у розвитку цифровізації транспортного сектору.

Читайте також: Спільний авіапростір з ЄС: Криклій сказав, коли можуть підписати угоду

Як повідомлялося, Криклій 16 квітня провів онлайн-зустріч з Міністром транспорту Сполучених Штатів Америки Пітом Буттіджеджом, під час якої сторони обговорили важливість стійкого розвитку інфраструктури, у тому числі авіації, залізничного транспорту, електромобільності, кібербезпеки та морських портів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-