46 працівників Галицької митниці відсторонили від роботи за підозрою у корупції

46 працівників Галицької митниці відсторонили від роботи за підозрою у корупції

Укрінформ
Керівник Галицької митниці Андрій Колобродов 7 квітня підписав наказ про відкриття дисциплінарних проваджень та відсторонення від роботи 46 працівників Галицької митниці через можливу їх причетність до корупції та контрабанди.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Галицької митниці, передає Укрінформ.

Зазначається, що відповідний наказ «Про порушення дисциплінарних проваджень» та відсторонення від виконання посадових обов’язків працівників митниці підписав в.о. начальника Галицької митниці Державної митної служби Андрій Колобродов. Так виконується рішення РНБО від 2 квітня 2021 року щодо боротьби з корупцією на митниці.

Йдеться про працівників чотирьох митних постів. Списки осіб, що можуть бути причетними до корупційних діянь, попередньо були складені Управлінням внутрішньої безпеки Держмитслужби України.

Читайте також: З контрабандистами Україні доведеться боротися, як США – з гангстерами

Колобродов наголошує, що розпочато масштабні заходи щодо оновлення роботи структури. Зокрема, йдеться про ревізію кадрового складу. Ретельно вивчається діяльність усіх працівників митниці. Без повного очищення кадрового складу від нечесних працівників, зміни ставлення до виконання службових обов’язків неможливо докорінно змінити підходи до діяльності служби.

Також буде проведено аудит діяльності Галицької митниці. Проаналізують фінансово-господарську та іншу діяльність структури за останні декілька років. Щодо всіх виявлених порушень будуть належні кадрові та організаційні рішення.

«Це лише частина заходів, що розпочинаються задля удосконалення роботи Галицької митниці. Ганебна ситуація, коли найбільша кількість звинувачених у причетності до контрабанди осіб є працівниками нашої митниці, має бути і буде виправлена», - запевнив Колобродов.

Читайте також: Санкції проти контрабандистів: Зеленський увів у дію рішення РНБО

Документ з прізвищами 46 відcторонених галицьких митників оприлюднив громадський активіст Павло Верещагін. До списку відсторонених потрапили начальники відділів, головні державні інспектори чотирьох митних постів Галицької митниці. Найбільше відсторонених на митному пості «Яворів» – 30 осіб. Також відсторонено 14 митників МП «Мостиська» та по одному працівнику з МП «Смільниця» та «Рава-Руська».

Як повідомляв Укрінформ, після засідання РНБО 2 квітня відсторонили понад 100 митників. Серед них 17 – керівники митниць та митних постів. Найбільша кількість відсторонених на Галицькій митниці (46), в Одеській митниці – 22 працівника; Закарпатській - 23; Київській - 8; Волинській - 23; Буковинській - 3 працівника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-