Мінінфраструктури презентувало е-квиток для всіх видів муніципального транспорту

Мінінфраструктури презентувало е-квиток для всіх видів муніципального транспорту

Укрінформ
Міністерство інфраструктури презентувало е-квиток для всіх видів муніципального транспорту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Участь в онлайн-презетації взяли, зокрема заступник міністра інфраструктури Дмитро Живицький, генеральний директор ДП «Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки» («ГЦЦК») Володимир Набоков, голова Асоціації малих міст України Павло Козирєв.

Живицький наголосив, що у міністерстві налагоджують тісну комунікацію та співпрацю з керівниками громад для надання якісних послуг з перевезення пасажирів. Мінінфраструктури хоче запровадити єдиний муніципальний процесинг шляхом створення єдиного електронного проїзного квитка, яким можна зручно розраховуватись у тролейбусі, трамваї, автобусі чи в іншому громадському транспорті.

За його словами, наступним етапом стане впровадження таких систем на рівні областей.

«Сьогодні Мінінфраструктури є надійним партнером для органів місцевого самоврядування, і ми завжди відкриті до співпраці. У результаті впровадження такого проєкту виграють усі. У першу чергу, пасажири, які матимуть можливість комфортно, у зручний спосіб сплачувати за поїзд у громадському транспорті та здійснювати пересадки з одного виду транспорту на інший за одним квитком. Керівники громад продемонструють свою сучасність і турботу про мешканців, буде знято питання кількості перевезених пасажирів, пільговиків. Чесні та відповідальні комунальні та приватні перевізники матимуть обґрунтування тарифів, зменшать витрати на персонал. Все це відкриває можливості для інвестицій у галузь і робить користування громадським транспортом привабливим та зручним для людей», - підкреслив заступник міністра.

Набоков повідомив про переваги єдиного е-квитка, облаштування громадського транспорту валідаторами для оплати проїзду та контролю за оплатою, а також про перехід в найближчому майбутньому до безготівкової оплати.

«Ми перейняли позитивний досвід інших країн світу та активно впроваджуємо його в Україні. Тому спільно з Мінінфраструктури пропонуємо технологічну та організаційну підтримку для впровадження електронного квитка в територіальних громадах та містах України», - сказав Набоков.

Читайте також: Е-квиток у Львові повноцінно запрацює з нового року – міськрада

За його словами, це дасть українським містам зростання туристичної привабливості та комфорту; підвищення ефективності громадського транспорту та оптимізації руху; зростання комфорту міської інфраструктури та якості послуг громадського транспорту; повну прозорість для перевізників.

«Першим містом, яке підключиться до системи, буде Маріуполь. Вже у квітні цього року відбудеться урочистий запуск після 8 місяців тестування», - сказав Набоков.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня наступного року у громадському транспорті Львова повноцінно запрацює автоматизована система обліку оплати проїзду - електронний квиток Леокарт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-