Е-квиток у Львові повноцінно запрацює з нового року – міськрада

Е-квиток у Львові повноцінно запрацює з нового року – міськрада

Фото, відео
Укрінформ
З 1 січня наступного року у громадському транспорті Львова повноцінно запрацює автоматизована система обліку оплати проїзду - електронний квиток Леокарт.

Нині триває тестовий монтаж валідаторів у трамваях, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Львівської міської ради.

«Сьогодні ми бачимо ці перші валідатори, які ми встановлюємо на наші трамваї. Також валідатори до серпня будуть встановлені в тестовому режимі на певних маршрутах у трамваях, тролейбусах, автобусах. Завдання – відпрацювати сам процес, бо ця технологія, яка застосовується у Львові, ще не була застосована в Україні, це достатньо новітній продукт – спільний продукт чеської компанії Mikroelektronika, яка виграла тендер, і нашої львівської компанії SoftServe», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, на серпень зроблять оплату електронного квитка – чи через телефон, чи кредитною карткою, а до кінця року вся система вже має бути запущена, і з 1 січня е-квиток запрацює повноцінно.

Можливість розраховуватися готівкою у львівському громадському транспорті залишиться. Водій матиме спеціальний принтер, щоб видрукувати одноразовий квиток, але його ціна буде суттєво вищою. Щодо перевірки оплати, то вона здійснюватиметься контролерами.

«Контролер заходить у трамвай, вимикає всю систему, той, хто встиг зробити чек-ін, ок, а ні – тоді штраф», - додав Садовий.

Як зазначають у ЛКП «Львівавтодор», загалом буде три етапи встановлення систем електронного квитка. Перший етап встановлення охопить близько 25 одиниць. Під час другого етапу облаштують не більше 100 одиниць транспортних засобів. І на останньому етапі передбачається обладнати весь громадський транспорт системою електронного квитка.

«Зараз ми встановили 4 комплекти на 4 трамваї. Сьогодні паралельно почала працювати команда на тролейбусному депо. Відповідно, далі роботи триватимуть на АТП-1 та із приватними маршрутами», - зазначив Андрій Білий, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури.

Вартість проєкту з обслуговування упродовж 2 років – 11,5 млн євро.

Наразі ж місто отримало перші 30 систем електронного квитка, які складаються зі 100 валідаторів.

Читайте також: В Японії планують запустити потяг на «чистій» енергії

Як повідомлялося, ЛКП «Львівавтодор» уклало з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) кредитний договір від 17.11.2016 року на проєкт «Впровадження АСОП у місті Львові» на загальну суму 10,0 млн євро. Місцевий внесок - 1,2 млн євро.

12 березня 2020 року відбулося підписання договору з консорціумом Mikroelektronika & SoftServe — переможцем тендеру (стартом проєкту, згідно з договором, вважається 15 травня 2020 року).

Фото:  Роман Балук, відео: Андрій Андрух

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-