Закон про «карантинні» 8 тисяч пішов на підпис Зеленському

Закон про «карантинні» 8 тисяч пішов на підпис Зеленському

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон, що передбачає допомогу в розмірі 8 тис. грн ФОПам і найманим працівникам.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Апарату Верховної Ради.

"Закон направлений на підпис Президенту України", - зазначається у повідомленні.

Закон «Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (№5300) передбачає надання одноразової матеріальної допомоги найманим працівникам та фізичним особам - підприємцям, які внаслідок карантинних обмежень були вимушені тимчасово зупинити роботу. Виплати надаватимуться застрахованим особам, які є найманими працівниками суб’єктів господарювання, зареєстрованих у регіонах, в яких встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки.

Згідно з законом, виплати мають бути профінансовані за рахунок коштів Державного бюджету України у розмірі восьми тисяч гривень. Крім того, наймані працівники та фізичні особи-підприємці можуть розраховувати на допомогу від місцевої влади у розмірі, який буде визначено органами місцевого самоврядування.

Читайте також: Понад 60% українців вважають, що «жорсткий» карантин допоможе ситуації

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 березня ухвалила президентський закон «Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», що передбачає допомогу в розмірі 8 тис. грн ФОПам і найманим працівникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-