Держава готова виплатити підприємцям по 8 тисяч «карантинних» - Прем'єр

Держава готова виплатити підприємцям по 8 тисяч «карантинних» - Прем'єр

Укрінформ
Держава готова до відшкодування втрат по 8 тисяч гривень людям, які були змушені припинити свою діяльність через запровадження червоного рівня епідемічної небезпеки в їхньому населеному пункті.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Буде запроваджено грошові виплати та підтримку за аналогією з тією, яку люди отримували взимку. Зокрема, розроблено комплекс заходів з підтримки людей та бізнесу, які будуть реалізовані у співпраці з органами місцевого самоврядування. Держава готова виплатити по 8 тисяч гривень відповідним ФОПам та працівникам підприємств, які постраждали внаслідок запровадження обмежень у червоних карантинних зонах", - сказав Шмигаль.

За його словами, місцева влада також має підтримати цих людей додатково. "Ми також очікуємо, що, крім державної підтримки, органи місцевого самоврядування запровадять для цих людей додаткові виплати. Це буде правильно і відповідально", - сказав Прем'єр.

Глава уряду нагадав, що за дорученням Президента Володимира Зеленського урядовці розробили механізми виплат компенсації підприємцям.

Читайте також: Як зареєструвати ФОП у сервісі “Дія”

У Верховній Раді зареєстровано президентський законопроєкт №5300 «Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», що передбачає допомогу в розмірі 8 тис. грн найманим працівникам та ФОПам.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл на карантинні зони. Станом на 24 березня до червоної зони епіднебезпеки віднесено Київ та 8 областей.

Згідно з оновленими МОЗ даними, у червоній зоні перебувають Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Одеська, Сумська, Чернівецька області.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-