У законопроєктах про євробляхи концепцію розмитнення не змінять – Гетманцев

У законопроєктах про євробляхи концепцію розмитнення не змінять – Гетманцев

Укрінформ
Концепція щодо умов пільгового розмитнення автомобілів на єврономерах при підготовці відповідних законопроєктів до другого читання не змінюватиметься.

Про це йдеться у коментарі голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, наданому Укрінформу.

"Законопроєкти про "євробляхи" (№4643-д та №4644-д) готуються до другого читання в комітеті. Ухвалення цих документів важливе, щоб поставити крапку в цій проблемі і остаточно вирішити це питання. Концепція, яка була прописана в ухваленому за основу законі, лишається. Ми не будемо жодним чином пом'якшувати умови і не будемо робити жорсткішими”, - зазначив парламентарій.

Читайте також: Не лише «євробляхи»: експерт каже, що закон має вирішити проблему вживаних авто для всіх

За його словами, це буде останній шанс для власників автомобілів на єврономерах, які завезені до 1 січня 2021 року, їх розмитнити за пільговою ставкою.

“Більше такого не буде вже. Після цього ми будемо досить жорстко штрафувати за використання таких авто", - сказав Гетманцев.

Читайте також: Рада ухвалила за основу законопроєкт про пільгове розмитнення «євроблях»

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у четвер зранку власники авто з єрономерами проводять акцію біля парламенту, вимагаючи ухвалення відповідних законопроєктів.

Мітинг нечисленний, проходить мирно. Учасники здебільшого спілкуються з депутатами біля входів до будівлі ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 18 лютого 2021 року ухвалила у першому читанні законопроєкт №4643-д про внесення змін до Податкового кодексу, яким встановлюється пільгова ставка для розмитнення автомобілів на єврономерах. Ним пропонується встановити, що протягом 180 днів після набуття чинності законом сума акцизного податку визначається платником податку за формулою: Ставка = Ставка базова + Vе + Fе.

Читайте також: Розмитнення «євроблях» максимум за €1000: комітет рекомендує Раді схвалити законопроєкт

Крім цього, народні депутати підтримали у першому читанні законопроєкт №4644-д про внесення змін до Митного кодексу. Документом пропонується звільнити від штрафних санкцій власників автівок на єврономерах, які були ввезені до кінця 2020 року, за умови одноразової сплати 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Верховна Рада в листопаді 2018 року істотно підвищила штрафи за незаконне використання автомобіля з іноземною реєстрацією. Пізніше парламент кілька разів відтерміновував запровадження нових штрафів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-