Доступні кредити і не тільки: в ОП розробляють заходи для зростання економіки

Доступні кредити і не тільки: в ОП розробляють заходи для зростання економіки

Укрінформ
В Офісі Президента працюють над розробкою пакета заходів, які б стимулювали економічне зростання у 2021-2022 роках.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказала заступник керівника Офісу Президента Юлія Свириденко під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Малий і середній бізнес та держава".

"2020 рік був непростим, ми зараз спрямовуємо всі наші зусилля, щоб розробити пакет заходів на 2021-2022 рік, щоб стимулювати економічне зростання", - сказала Свириденко.

Вона зауважила, що важливою програмою є програма "Доступне кредитування 5-7-9%", влада продовжує працювати і вдосконалювати її, аби якомога більше підприємців могли нею скористатися. "За нею (програмою - ред.) видано вже понад 10 тис. кредитів на загальну суму понад 25 млрд грн. Цього року маємо можливості для розширення цієї програми і будемо фокусуватись, у першу чергу, на тих, хто має найскладніший доступ до кредитних ресурсів, а саме, на мікробізнесі", - сказала Свириденко.

Читайте також: В Офісі Президента прогнозують зростання ВВП на 5,1%

За її словами, також буде модифіковано програму допомоги по частковому безробіттю. "Ми сфокусуємо її на "червоній зоні" і на тих видах економічної діяльності, що найбільше постраждали від карантинних заходів", - зазначила Свириденко.

Заступник керівника Офісу Президента нагадала, що попри те, що 2020 рік був досить складним для всієї світової економіки, Україна порівняно з іншими країнами пройшла його більш успішно; за підсумками минулого року падіння економіки становило 4,2%.

Читайте також: Економіка України у 2021-му: чому зростання неминуче

Як повідомляв Укрінформ, за прогнозом Національного банку, ВВП України у 2021 році зросте на 4,2%. Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства прогнозує зростання цього показника на 4,6%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-