Уряд схвалив Концепцію розвитку цифрових навичок до 2025 року

Уряд схвалив Концепцію розвитку цифрових навичок до 2025 року

Укрінформ
Кабінет міністрів України схвалив Концепцію розвитку цифрових компетентностей до 2025 року та затвердив план заходів з її реалізації.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне розпорядження уряд затвердив на засіданні 3 березня.

Згідно з текстом додатку до розпорядження, метою концепції є визначення пріоритетних завдань з розвитку цифрових навичок та цифрових компетенцій і підвищення рівня цифрової грамотності всіх верств населення.

В рамках реалізації концепції планується: сформувати та розвивати цифрові навички населення, забезпечити правове регулювання державної політики у сфері формування цифрових навичок, розробити необхідні зміни до законодавства, визначити систему та опис складових цифрової компетентності, визначити вимоги до рівня володіння цифровими навичками у різних категоріях працівників, створити індикатори для моніторингу стану розвитку цифрових компетентностей та підвищити рівень обізнаності громадян про небезпеку в інтернеті.

Зазначається, що застосування положень концепції сприятиме загальному зростанню рівня цифрової грамотності населення, унормує вимоги до цифрових компетентностей в професійних стандартах та дозволить розробити методологію вимірювання та впровадження незалежної сертифікації рівня цифрових навичок відповідно до вимог ринку праці. Крім цього реалізації концепції дозволить суттєво прискорити цифрову трансформацію України.

Читайте також: Цифровізація економіки сприятиме розвитку всіх галузей — Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації має намір до 2024 року підвищити цифрову грамотність 6 млн українців. Для цього у 2020 році відомство запустило портал «Дія.Цифрова освіта» на якому у форматі серіалів доступні різноманітні курси, які навчають цифровим навичкам в різних сферах життя. Наразі на порталі доступні до перегляду понад 40 серіалів. Крім цього у листопаді 2020 року Мінцифри запустило національний тест на цифрову грамотність українців - Цифрограм. Тестування передбачає перевірку базових знань та навичок із цифрової грамотності в 6 сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-