Уряд удосконалив законодавство у сфері насінництва та розсадництва

Уряд удосконалив законодавство у сфері насінництва та розсадництва

Укрінформ
На засіданні 13 січня уряд схвалив законопроєкт, спрямований на імплементацію законодавства ЄС у насінництві та розсадництві та спрощення ведення підприємництва у цих сферах.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

«Гармонізація національного законодавства з правом ЄС сприятиме виробництву в Україні високоякісного садивного матеріалу, який відповідає сучасним міжнародним вимогам. Це дозволить українським виробникам підвищити свою конкурентоспроможність та зміцнити позицію України на світовому ринку», - прокоментував схвалення законопроєкту міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Документ розроблено Мінекономіки у співпраці з галузевими науково-дослідними установами та профільними асоціації з метою удосконалення законодавчої бази у сфері насінництва та розсадництва. Так, законопроєкт передбачає запровадити категорії садивного матеріалу (плодових, ягідних, горіхоплідних культур, винограду та хмелю); спростити процедуру сертифікації садивного матеріалу; спростити ввезення та використання садивного матеріалу сортів, зареєстрованих у інших країнах; удосконалення ведення окремих реєстрів у галузі насінництва та розсадництва.

Читайте також: Аграрії отримали 99,3% коштів, виділених торік на державну підтримку

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні 23 грудня 2020 року Кабінет Міністрів погодив законопроєкт «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за правопорушення у сфері насінництва та розсадництва, а також у сфері додержання заходів біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин». Документ, зокрема пропонує накладати штрафи на порушників законодавства у сфері насінництва та розсадництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-