Нафтогаз попереджає боржників про оформлення правонаступництва

Нафтогаз попереджає боржників про оформлення правонаступництва

Укрінформ
Нафтогаз України не може укласти договори з тепловиками двох міст на Харківщині, бо вони не вирішили питання правонаступництва за борговими зобов'язаннями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Департамент з інтегрованих комунікацій Нафтогазу.

"У місті Куп’янськ та смт. Чкаловське (Чугуївський р-н). Харківської області досі не розпочався опалювальний сезон, тому що КП "Обласний інформаційно-технічний центр", КП КМР "Куп’янськтеплоенерго" та КП "Чкаловське ЖКЭУ-2013" досі не вирішили питання щодо оформлення правонаступництва за борговими зобов’язаннями з оплати спожитого газу відповідно до статті 22 Закону України "Про теплопостачання", - зауважили в Нафтогазі.

У відомстві зазначили, що попередні і діючі користувачі котелень повинні надати в компанію відповідні документи з обов’язковим розподілом сум заборгованості за договорами постачання природного газу, за якими вони утворилися.

Без врегулювання цієї ситуації НАК «Нафтогаз України» юридично не може підписати договір про постачання газу з підприємствами.

Наразі вже 99% міст та селищ України розпочали опалювальний сезон, які не мають критичних боргів та інших проблем.

Серед критичних боржників залишається 28 підприємств теплокомуненерго, які досі мають проблеми з виплатами, що перешкоджає повноцінному старту опалювального сезону у 15 населених пунктах. Про це свідчать оперативні дані НАК «Нафтогаз України» про підприємства, які не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО).

Впродовж тижня критичні борги виплатило 10 виробників тепла, що повністю врегулювало ситуацію в 9 населених пунктах.

Читайте також: Підприємства ТКЕ з 13 областей не мають критичних боргів перед Нафтогазом

Станом на 3 листопада 2020 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК "Нафтогаз України" становить близько 43,2 млрд грн. Заборгованість регіональних газозбутових підприємств становить близько 23,6 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-