«Гарантований покупець» уперше продав «зелену» електроенергію на УЕБ

«Гарантований покупець» уперше продав «зелену» електроенергію на УЕБ

Укрінформ
На Українській енергетичній біржі (УЕБ) 5 жовтня вперше відбувся аукціон з продажу електричної енергії, виробленої з альтернативних джерел.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу УЕБ.

"Аукціон привернув неймовірну увагу учасників ринку, їх кількість становила 28, а реалізація склала майже 100%. Середньозважена ціна базового навантаження за результатами аукціону сформувалася на рівні 1340,43 грн, і зросла на 35% від стартової", - йдеться у повідомленні.

При цьому по блочних позиціях ціна зросла на 41,5% за графіком 9-16 год. та на 51% - за графіком 12-13 год. і становила, відповідно, 1 393,64 і 1 357,96 грн за МВт-год. Загальна вартість продажу сягнула 44, 295 млн грн.

Особливістю цього аукціону є продаж електроенергії на підвищення ціни. Право на купівлю електроенергії від ДП "Гарантований покупець” отримали всі учасники, що пройшли відповідну реєстрацію на УЕБ, зауважили на біржі.

Таким чином, ДП "Гарантований покупець" реалізував увесь виставлений обсяг базового навантаження (25 250 МВт-год.), та 7 518 МВт-год. блочними позиціями.

Читайте також: "Гарантований покупець" повністю розрахувався з ВДЕ за серпень

На аукціон було виставлено 6 позицій у торговій зоні ОЕС України: дві позиції базового навантаження, блочні позиції з 9 до 16 год. та 12 до 13 год. Термін постачання електроенергії - з 11 жовтня по 31 жовтня 2020 року.

Як повідомлялося, аукціони з продажу електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел (ВДЕ), можуть проводитися лише тричі на місяць. Наступний аукціон відбудеться у випадку наявності нереалізованого залишку навантаження до кінця жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-