Україна є вільною від грипу птиці і звернулась до країн ЄС щодо зняття обмежень

Україна є вільною від грипу птиці і звернулась до країн ЄС щодо зняття обмежень

Укрінформ
Україна є вільною від високопатогенного грипу птиці і звернулася до держав - членів Європейського Союзу щодо зняття відповідних обмежень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба з питань безпечності харчових продуктів за підсумками засідання Постійного комітету щодо рослин, тварин та харчових продуктів ЄС (PAFF).

"23 -24 вересня 2020 року відбулося онлайн-засідання Постійного комітету щодо рослин, тварин та харчових продуктів ЄС (PAFF). У засіданні комітету взяли участь представники всіх держав членів Європейського Союзу і представники Європейської комісії. Також у засіданні в перше в історії незалежної України були запрошені представники нашої держави. У засіданні комісії взяла участь начальник Управління міжнародного співробітництва Держпродспоживслужби Олена Курята", - йдеться у повідомленні.

Курята доповіла учасникам онлайн-засідання щодо епізоотичної ситуації стосовно високопатогенного грипу птиці в Україні, навівши "статистичні дані щодо проведеного моніторингу та лабораторних досліджень".

Представник Держпродспоживслужби наголосила, що, враховуючи національне законодавство, положення відповідного законодавства ЄС та Кодекс здоров’я наземних тварин МЕБ, Україна є вільною від високопатогенного грипу птиці.

Вона звернулась до держав - членів ЄС щодо прийняття відповідного рішення про зняття з України обмежень стосовно грипу птиці.

Читайте також: Кабмін створив на кордоні 4 підрозділи Держспоживслужби

Як повідомлялось, Європейський Союз 22 січня 2020 року тимчасово призупинив ввезення з України на територію ЄС м’яса птиці, м’ясної продукції з птиці та термічно необроблених продуктів через виявлений у Вінницькій області грип птиці. При цьому яйця та яєчна продукція під ці обмеження не підпадають.

Пізніше у Держпродспоживслужбі заявляли, що спалах грипу птиці був одиничним, і його ліквідовано. Попередній спалах цієї недуги фіксували в Україні в 2017 році.

Станом на 30 березня 2020 року низка торговельних партнерів зняли обмеження з України щодо грипу птиці. Зокрема, Ірак та Сінгапур зняли обмеження з усієї території України; Об'єднані Арабські Емірати визнали зонування 25 км; ЄС, Ізраїль та Молдова визнали зонування 10 км, Азербайджан, Вірменія, Гонконг, Казахстан, КСА, Кувейт визнали обмеження на територію області, де стався спалах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-