Міненерго звернеться до правоохоронців через порушення на шахті

Міненерго звернеться до правоохоронців через порушення на шахті "Надія"

Відео
Укрінформ
Міністерство енергетики готує звернення до правоохоронців за результатами позапланового аудиту на шахті "Надія".

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у коментарі заступника міністра енергетики Олександра Зоріна, розміщеному на сторінці міністерства у Фейсбуці.

"Міністерство не може стояти осторонь. За результатом позапланового аудиту, який показав всі недоліки роботи шахти, будуть відповідні звернення до правоохоронців. Наказ про це вже готовий", - сказав Зорін.

Він наголосив, що сьогодні шахта перебуває у скрутному стані.

"Попередні керівники обманули своїх працівників. У програмі, яку вони подавали у грудні, було вказано, що шахта може працювати. Проте вони не мали достатнього фронту очисних вибоїв, не мали достатнього обладнання, щоб працювати. Заборгованість формувалася не один день. І здебільшого спричинена масовими порушеннями з боку попереднього керівництва, за якого приписувалися об‘єми та розкрадалося вугілля", - наголосив Зорін.

За інформацією голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, підземний протест на шахті «Надія» триває п’яту добу. Станом на 9.00 у вибої залишається 26 гірників.

Читайте також: На шахті «Надія», де триває підземний страйк гірників, відключать світло

Родини гірників з березня не отримують зароблені гроші. Станом на 25 серпня борг перед працівниками підприємства сягнув 61,54 млн грн. Однак частину боргу - 10 млн грн - вже вдалося виплатити.

Міністерство енергетики раніше заявляло, що не має боргів перед шахтою "Надія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-