Аграрії південних областей України серйозно постраждали від посухи - експерти

Аграрії південних областей України серйозно постраждали від посухи - експерти

Укрінформ
Аграрії південних областей серйозно постраждали від посухи, тому Всеукраїнська Аграрна рада (ВАР) звернеться до уряду і Верховної Ради з проханням розглянути можливість перенаправити частину коштів на компенсацію втрат для таких підприємств.

Про це в ході інвестиційного онлайн-форуму Tavrian online horizons заявив заступник голови ВАР Михайло Соколов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Почну з проблеми, яка виникла останніми днями, думаю, багато про неї вже чули – це питання посухи. Наскільки ми зараз розуміємо, і наскільки ми маємо інформацію з підприємств-членів Всеукраїнської Аграрної Ради, від посухи серйозно постраждали, перш за все, південні області України. Власне, Одеська область, Херсонська область. Напевно таки найважча ситуація в Одесі, наскільки я розумію, в Херсонській області теж є вже втрати, коли доведеться просто пересівати озимі», - зазначив він.

За словами Соколова, Всеукраїнська Аграрна рада планує звернутися до уряду і Верховної Ради з проханням розглянути можливість перенаправити частину коштів, які планувалося виділити на кредитування аграріїв, на компенсацію втрат для таких підприємств. Адже для багатьох, особливо малих аграріїв, це питання може бути просто питанням життя і смерті, тому що у них немає ресурсу для того, щоб заново провести посівну, зазначив він.

Читайте також: На Вінниччині через посуху прискорюють посів пізніх зернових

Як повідомляв Укрінформ, у переглянутому державному бюджеті збережено 4 млрд грн на підтримку українських аграріїв. Ці ресурси планується направити на підтримку тваринництва, садівництва, компенсацію вартості техніки і відсотків кредитів.

13 квітня Верховна Рада прийняла зміни до держбюджету на 2020 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-