JPMorgan прогнозує глобальну економічну рецесію через пандемію

JPMorgan прогнозує глобальну економічну рецесію через пандемію

Укрінформ
Фінансова група JPMorgan очікує, що пандемія коронавірусу спричинить в економіках США та країн Європи глибоку рецесію, що відчуватиметься вже всередині літа.

Про це повідомляє Business Insider.

"Найбільший банк США очікує, що пандемія коронавірусу поглибить економіку США та країн Європи у глибоку рецесію вже цього літа", - йдеться у повідомленні.

Прогнози JPMorgan значно змінилися протягом останніх тижнів, оскільки спалах коронавірусу поширився всім світом та став причиною найгірших торгів на фондовому ринку протягом останніх десятиліть.

Згідно з прогнозами JPMorgan, економіка США скоротиться на 2% у першому кварталі та на 3% у другому, а економіка країн Єврозони має скоротитися на 1,8% та 3,3% відповідно.

Читайте також: Банківська система готова до можливих кризових явищ - НБУ

Як зазначається, спочатку спалах епідемії був недовгим, але руйнівним ударом для світової економіки, але останні події призвели до більш різкого скорочення світової економіки у першій половині року та початку нової глобальної рецесії.

Для того, щоб уникнути ще сильнішого удару для глобальної економіки урядам необхідно вживати заходи стимулювання: обмеження стресу на фінансових ринках та підтримку споживчого попиту шляхом грошово-кредитної політики.

Читайте також: Федеральна резервна система США екстрено знизила базову ставку

Зростання дефіциту ризикує спровокувати спад, що триватиме впродовж всього 2020 року, зазначають аналітики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-