Нафтогаз назвав дві ціни на газ для промисловості у січні

Нафтогаз назвав дві ціни на газ для промисловості у січні

Укрінформ
Промислові споживачі, котрі купують газ на умовах передоплати, у січні-2020 платитимуть стільки ж, скільки й населення, - по 5550 грн за 1 тис. кубометрів (без ПДВ та витрат на транспортування). Без передоплати ціна буде вищою - 6072 грн за 1 тис. кубометрів.

Про це повідомляє пресслужба НАК "Нафтогаз України".

"Для промислових споживачів, які купують газ Нафтогазу на умовах передплати, у січні також (як і для захищених споживачів - ред.) діятиме ціна 5500 грн за тис. кубометрів газу. Промисловим споживачам, які купують газ без передплати, Нафтогаз у січні 2020 року пропонує газ за ціною 6072 грн за тис. кубометрів (без ПДВ та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами)", - йдеться у повідомленні.

Із детальними умовами комерційної пропозиції Нафтогазу можна ознайомитись на сайті компанії за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, Нафтогаз запропонує пільговим споживачам у 2020 році не лише ціну газу на місяць, а й можливість купувати газ за гарантованою ціною на квартал. Із 1 січня і до кінця опалювального сезону така ціна (без ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів) визначена на рівні 5,5 грн за кубометр, при цьому роздрібна ціна становитиме 7,2-7,8 грн за кубометр.

Читайте також: Якою буде ціна на газ для населення у січні — дані Нафтогазу

Оптова ціна на природний газ для населення та виробників тепла у січні також становитиме 5,5 грн за кубометр (без ПДВ і націнки газзбутів).

Згідно з міжнародними зобов’язаннями, з 1 січня 2020 року Україна переходить на ринкове ціноутворення на газ для побутових споживачів у рамках ПСО. Це означає, що оптова ціна для побутових споживачів має відповідати ринковій ціні для комерційних споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-