НАБУ пояснило, що їхнє розслідування справи Burisma не стосується Байдена

НАБУ пояснило, що їхнє розслідування справи Burisma не стосується Байдена

Укрінформ
Зміни у складі правління компанії Burisma Limited, які відбулися у травні 2014 року, не є і ніколи не були предметом розслідування НАБУ, а бюро розслідує події у справі, що охоплюють лише 2010-2012 роки.

Про це йдеться у повідомленні Національного антикорупційного бюро у Facebook.

“Події, які розслідують детективи НАБУ у цій справі, охоплюють лише період 2010-2012 років. Зміни у складі правління компанії Burisma Limited, які наразі стали об’єктом уваги міжнародної спільноти, відбулися лише у травні 2014 року, відтак не є і ніколи не були предметом розслідування НАБУ”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перевірка діяльності членів правління приватних суб’єктів господарювання у періоди, які не мають відношення до охоплюваного періоду можливого вчинення кримінального правопорушення, не є завданням НАБУ.

“НАБУ розслідує кримінальне провадження за фактом вчинення неправомірних дій чиновниками Мінекології часів президента Януковича під час видачі спеціальних дозволів на користування надрами низці підприємств, засновником яких є Burisma Limited, а кінцевим бенефіціарним власником — ексміністр екології”, - зазначають у НАБУ.

Читайте також: Справа Burisma “висить” і у ній не фігурують Злочевський та Байден — САП

Як раніше повідомляв керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, остання слідча дія у справі Burisma Group була проведена 11 жовтня 2016 року.

Як відомо, минулого тижня ЗМІ повідомили про скарги інформатора - одного із співробітників розвідки, які обробляють іноземні комунікації Білого дому. Він, зокрема, доповів своєму керівництву, що 25 липня під час розмови Трампа з «іноземним лідером» (якого потім встановили Володимира Зеленського) президент США нібито зробив неприпустиму «пропозицію». Американські ЗМІ стверджували, що Трамп, зокрема, вимагав від Зеленського розслідувати справу щодо компанії Burisma, в наглядовій раді якої працював Хантер Байден - син колишнього віце-президента США Джо Байдена, який планує балотуватися на майбутніх президентських виборах.

Також у скарзі співробітника розвідки йшлося, що адвокат президента США Рудольф Джуліані після телефонної розмови Трампа з Зеленським спілкувався в приватному порядку з керівником Офісу Президента Андрієм Богданом, радником Зеленського Андрієм Єрмаком і головою СБУ Іваном Бакановим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-